Pouilly Fuissé wordt gemaakt van de Chardonnay druif en is vaak rijk, intens, romig en complex.
Land: Frankrijk
Streek: Mâconnais, Bourgogne
Druif: Chardonnay
Neus: Intens, complex
Smaak: Vol, zacht, geroosterde amandelen, citrus, mineraal
Food: Schelpdieren, kreeft, foie gras, wit vlees zoals kalfsvlees, varkensvlees en kip. Door hun aromatische kracht passen deze wijnen ook uitstekend bij Aziatische gerechten, pikante schotels of specialiteiten met sojasaus, zoals sushi.
Dit kleine perceel ligt 350 meter boven de zeespiegel op een terroir van witte kalksteen.
De wijn rijpt gedurende 12 maanden in vaten, met elk jaar 20% nieuwe. Het profiteert van twee extra maanden in vaten na het rekken.
Deze 40 jaar oude wijnstokken onthullen een uitstekend mineraalgehalte. De wijn is rijk en fruitig in zijn kracht en lengte.
Pouilly Fuissé wordt gemaakt van de Chardonnay druif en is vaak rijk, intens, romig en complex. De wijn dankt zijn kwaliteit aan de kalkgrond. Pouilly Fuissé is de allergrootste witte wijn van het Maconnais district in Bourgogne. De Pouilly Fuissé komt uit 5 gemeenten: Solutré, Pouilly, Chaintré en Vergisson.
Gelegen in de buurt van de rots van Vergisson, heeft het landgoed Barraud doorheen de generaties als gemeenschappelijk doel doorgegeven om steeds unieke knowhow en terroir te promoten.
De wijngeschiedenis van de familie Barraud begon in 1905. Jean-Marie Barraud vestigde zich in Vergisson. Zijn stabiel inkomen stelde hem in staat om geld te sparen en om in 1912, met zijn vrouw Marie, de eerste percelen van het landgoed Barraud te verwerven.
Deze website maakt gebruik van cookies.